Architecture & Design   —   Workshops   —   Press   —   Team   —   Clients & Partners   —   Contact

Kino Lípa

interiér - rekonstrukce
Kunovice, ČR
2007

Projekt: O. Elfmark a M. Matoušek
Foto: archiv

Projekt rekonstrukce předsálí - foye městského Kina Lípa /kapacita 180 míst/. Hlavním kritérium investora: nízký rozpočet a jen 3 týdny pro realizaci, kdy mohlo kino přerušit provoz. Doško k optickému sjednocení relativně malých prostor plný překladů a nosníků, takřka bez přístupu denního světla. Jako základní barevnost byla zvolena bílá v kontrastu s oranžovou, která je také použita kolem dříve nevyužitých, zapuštěných oken. Stěna obložená sololytem musela být kvůli provětrání ponechána. Podlaha byla nahrazena penízkovým linoleem v černé barvě s odpovídající protipožární odolností. Hlavní osvětlení rozptýleno volným podhledem, bodové osvětlení mířeno na jednotlivé stolky a v zapuštěných oknech. Mobiliář je v provedení buk s kovovými detaily.



Atelier Elfmark — www.elfmark.cz — 2018