Architecture & Design   —   Workshops   —   Press   —   Team   —   Clients & Partners   —   Contact

Byt Bronzová

interiér - rekonstrukce
Praha, ČR
2018

Projekt: O. Elfmark a J. Volhejn
Foto: R. Žákovič

Projekt částečné rekonstrukce panelákového bytu z 80. let. Proběhla konverze standardního bytu 3+1 na vzdušné 3+kk. Dle požadavku investora byl původní obývací pokoj sloučen s kuchyní. Nově řešené prostory s pásovým oknem a lodžií po celé délce získaly na objemu a vznikl prostor pro jídelní stůl.
Kuchyňská linka, která dispozičně zůstala na svém místě, je od obytného prostoru oddělena pouze upravenou obchozí stěnou, do které je integrována obýváková stěna z jedné strany a část kuchyňské linky ze druhé. Tento společenský prostor je od stávající chodby oddělen pouzdrem s posuvnými dveřmi s částečným prosklením.
V zádveří chodby - na místě původní komory vzniklo nové zákoutí s vetknutým botníkem, věšáky na kabáty a drobné úložné prostory na doplňky. Vložený “servisní box“ s posuvnými dveřmi v sobě skrývá přehledné úložné prostory na všechno, co v bytě nemá být vidět.    



Atelier Elfmark — www.elfmark.cz — 2018